Nieuws

BMW enduro productieklaar

BMW-fabrieksrijder Joel Smets heeft als ultieme test deelgenomen aan de laatste WK endurowedstrijd, die is verreden in Frankrijk. Ondanks dat de voorbereiding van Smets allesbehalve ideaal was, wist hij het prototype van de 450 Enduro op beide loodzware dagen naar de finish te rijden. Smets: "Het was echt loodzwaar en ik heb de laatste tijd nauwelijks kunnen rijden. maar ik doe ook niet mee om te winnen, ik ben hier voor de ontwikkeling van deze machine en dat gaat zeer voorspoedig".

Dat laatste werd beaamt door Markus Theobald, ontwikkelingsmanager van BMW Motorrad. De eerste WK-wedstrijden die we meereden, in Spanje en Italië, wilden we vooral informatie verzamelen. Waar deed de nieuwe machine het al goed en waar moest hij nog verbeterd worden. Hier in Frankrijk nadert de machine zijn eindstadium en bestaat hij voor een groot deel uit onderdelen, die ook zo op een productiemodel zouden kunnen komen te zitten. Het deed ons goed om deze fiets beide dagen te zien finishen. We weten nu dat de fiets al op een hoog nivo staat en dat hij zo in productie zou kunnen gaan."

Theobald wilde nog niet bevestigen of dat ook inderdaad zal gaan gebeuren. Of onder welke merknaam, aangezien BMW onlangs het merk Husqvarna heeft overgenomen en dat een terreinmerk bij uitstek is.

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.