Nieuws

BMW Black Collection soft-bags

BMW Motorrad lanceert een nieuwe lijn soft-bags genaamd Black Collection, die onder meer bestaat uit tank-, heup-, zij- achter- en rugtassen in verschillende maten. De tassen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, uitsluitend verkrijgbaar in het zwart.

De tanktas uit de Black Collection is er in een kleine vijf liter en een grote variant, met daarin de keuze uit een GS- en tour/roadster-versie. De inhoud van de grote uitvoering bedraagt 13 liter, maar is uit te bereiden naar 18. De grote tanktassen, gemaakt van TPU gecoat polyester, zijn voorzien van een kabeldoorvoer zijn en beschikken alle drie over een waterdichte binnentas. Dankzij de snelsluitgespen zijn ze makkelijk te monteren- en demonteren. Zowel de kleine als grote versie wordt geleverd met een extra set riemen, zodat deze ook makkelijk achterop kan worden bevestigd.

De achtertas is eveneens beschikbaar in een kleine- en grote variant. De kleine variant is goed voor zo’n 35 liter, de grote voor 50. Beide versies zijn TPU gecoat en voorzien van een waterdichte binnentas. Ook is de met rubber bekleedde rits waterafstotend. Het uiterlijk van de tassen is door BMW afgewerkt met blauwe lijnen op het zwarte design en een blauwe binnenvoering.

Ook voor de zijtassen heeft BMW een kleine- en grote variant. De waterdichte zijtassen zijn goed voor 10 (S) of 15 (L) liter, maar mocht dit voor je bagage te veel zijn kun je de tassen kleiner maken, met dank aan de compressiebanden. Ook de zijtassen zijn TPU gecoat, en voorzien van snelsluiters om makkelijk te (de)monteren. Net als de achtertas zijn deze zijtassen voorzien van blauwe accenten op de zwarte kleur én een blauwe binnenvoering.

Voor kleine bagage is een heuptas vaak meer dan voldoende. De versie uit de Black Collection is goed voor drie liter en voorzien van drie handige opbergvakken aan de buitenkant. De tas is waterdicht en voorzien van een 3D tussenweefsel dat zorgt voor optimale luchtcirculatie.

Uiteraard ontbreekt ook een rugzak niet aan de lijn. Ook deze is er weer in twee versies: 20 en 30 liter. Beide zijn voorzien van een laptop vak (15 inch), wat de rugzak ook geschikt maakt voor woon-werk verkeer. Daarnaast is de rugzak voorzien van een borst- en heupriem, beide verstelbaar. De grote uitvoering is aan de onderkant uit te bereiden om een helm (t/m maat 61) te vervoeren. Ook in een stukje extra zichtbaarheid is voorzien, de rugzak is namelijk voorzien van reflecterende delen.

Wanneer de tassen beschikbaar zijn en wat ze kosten is nog niet bekend. Meer info: www.bmw-motorrad.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.