Nieuws

Bimota KB4: de eerste foto’s

Tijdens de EICMA in Milaan maakten Bimota en Kawasaki Europa haar nieuwe partnerschap wereldkundig met de Tesi H2. Nu is het tijd voor het tweede model, de KB4. Geen verassing, want het bericht dat Bimota deze motor in de pijplijn had zitten was al even bekend. Maar nu zijn de eerste echte foto’s van de Italiaans/Japanse samenwerking openbaar gemaakt door Bimota.

‘Binnenkort beschikbaar’. Met dat statement sloot Bimota de teaservideo waarin de KB4 eind 2019 werd aangekondig, af. Helaas is het tot op heden stil gebleven rond de nieuwe machine. Tot nu. Want op de Facebook-pagina zijn een tweetal foto’s verschenen die een eerste blik geven op de nieuwe KB4. Heel veel is hier overigens niet op te zien, want Bimota heeft de foto’s dusdanig geblurred dat we eigenlijk alleen contouren zien. Die er overigens wel bijzonder fraai uitzien.

Gelukkig hoeven we niet alleen op deze foto’s af te gaan, want eerder werd al een concepttekening openbaar gemaakt. Daarop was een racemotor te zien, voorzien van een volledig – carbon – kuipwerk met banaanvormige swingarm en een trellisframe. De motorische basis zou gevormd worden door de vier-in-lijn die we kennen van de Ninja 1000SX en Z1000. In de Bimota moet dit blok echter goed zijn voor een top van 150 pk, dus zo’n 8 pk meer dan in de Kawa’s.

Hoe lang we nog moeten wachten tot de KB4 in volle glorie te zien zal zijn, is nog onduidelijk.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.