Nieuws

Bijzondere en gelimiteerde CB1100RS 5Four Custom

Met een oplage van slechts 54 stuks, brengt Honda Groot Brittannië een ode aan de inmiddels legendarische CB750. Als basis hiervoor heeft het merk de CB1100RS laten customizen door 5Four Motorcycles.

Dat is nog eens een verjaardagscadeau voor de CB750, die dit jaar 50 kaarsjes mag uitblaze: een gelimiteerde CB1100RS 5Four Custom. Om zo dicht mogelijk bij de look van de 750 te blijven heeft 5Four Motorcycles onder meer een klein topkuipje en een solozit – beiden van aluminium gemaakt – ontworpen. De zit is verder bekleed met een alcantara-zadel en de motor is in speciaal decors gespoten. Daarbij is de basiskleur rood aangevuld met blauwe/witte striping op de tank en een zwart startnummer-veld op het kontje.

Het stuur van de CB1100RS heeft plaats moeten maken voor een exemplaar van Renthal en de handvatten zijn afkomstig van Tomaselli. Billet heeft de korte rem- en koppelingshendel alsook de spiegels geleverd en uitademen doet de gelimiteerde CB1100RS door 4-in-2 titanium einddempers van Racefit.

Iedere motor krijgt daarnaast een uniek 5Four-schildje op het kontje met daarop het serienummer. Iedereen die deze bijzondere Honda in bezit wil krijgen, moet een aanbetaling doen voordat 5Four Motorcycles aan de slag gaat. Vervolgens heb je minstens drie maanden geduld nodig, voordat de motor klaar is. Omgerekend kost de machine zo’n € 17,540 euro.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws