Nieuws

Bijna record voor Rossi

Na twee dagen testen op het circuit van Catalunya liet Valentino Rossi weer eens zien dat hij snel is in alles met wielen en een motorblok. In de F2008 Ferrari zette hij in de laatste sessie een tijd van 1.21.9. Daarmee bleef hij maar tweetiende seconde verwijderd van het ronderecord van Kimi Raikkonen uit 2008 (1.21.67).
De veelvoudige Moto GP kampioen had de test als cadeautje van Ferrari gekregen, bij het winnen van zijn recente titel. Het was intussen alweer zijn zesde keer in een Formula One auto. Vergeleken met de vorige keer, op Mugello, had Rossi het makkelijker gehad, vond hij zelf. “Mugello is een zwaarder circuit. Catalunya is een fantastische baan, zowel op de motor als in een auto. Alleen moet je in de auto bij bocht 10 goed oppassen. Die is ineens veel krapper en je remt veel later”. Voorafgaand aan zijn beste tijd was dat ook het punt waar Rossi, op een nog natte baan, een paar keer gespind was.
Binnenkort gaat Rossi met Yamaha om de tafel over het contract voor 2011. Zijn snelle tijd in de Formula One lijkt een visitekaartje voor 2012….

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.