Nieuws

Bij 25 stopt teller: R1 GYTR PRO 25th Anniversary

Om de 25ste verjaardag van R1 te vieren, bouwt Yamaha een wel heel erg exclusieve serie van de superbike. Slechts 25 R1’s worden met de hand opgebouwd uit de meest chique GYTR PRO-prestatieonderdelen.

De zogenaamde R1 GYTR PRO 25th Anniversary wordt geassembleerd door ervaren monteurs in een van de 25 GYTR PRO Shops in Europa. Klanten kunnen zelf aangeven welke shop hun motorfiets (exact volgens hun wensen) moet prepareren. De motorfiets is direct herkenbaar als ode aan de R1 dankzij de speciale herdenkingskleuren die het carbon kuipwerk sieren.

Om er zeker van te zijn dat kopers het potentieel van een R1 GYTR PRO 25th Anniversary-machine volledig benutten, brengt iedere eigenaar een dag op een racecircuit door met een team van Yamaha-technici. Na de eerste afstelling op het circuit doorlopen de eigenaren precies hetzelfde proces dat de WK-teams van Yamaha gebruiken met rijders als Toprak Razgatlıoğlu om de instellingen van de motorfiets nauwkeurig af te stemmen op hun specifieke rijstijl.

Deze combinatie van in de racewereld bewezen specificaties van de R1 GYTR PRO 25th Anniversary Edition gecombineerd met de technische expertise van de GYTR PRO Shops biedt kopers volgens Yamaha een unieke kans om de ultieme R1 te bezitten. Liefhebbers moeten snel zijn en kunnen motorfiets alleen online bestellen. Klik hier voor alle details en leg je reservering vast.

Nog eens terug lezen hoe een (2019) R1 zich houdt na 50.000 kilometers? Kijk dan het eindverslag van de duurtest terug. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Komt BMW met een R18 nineT?

Komt BMW met een R18 nineT?

22 mei, 2024

Begin april verraste de nieuwe BMW Motorrad-baas Markus Flasch met een post op zijn Instagram-profiel. Op een ...

Overig nieuws