Nieuws

Bier tanken

Pomphouder Alwie Hoek (52) van het Shell tankstation uit Goor vindt de alsmaar stijgende benzineprijzen te gek voor woorden.

Hij bedacht een actie om dit onder de aandacht van zijn klanten te brengen en zijdelings ook nog eens het anti-alcohol verkoop-beleid van de regering aan de kaak te stellen.

Bezopen
Hoek: “In beide gevallen vind ik het bezopen, dus ben ik een overeenkomst met de plaatselijke supermarkt aangegaan. Klanten die tot 20 maart voor tenminste 20 liter bij mij tanken krijgen 2,50 euro korting op een kratje bier bij de Jumbo.

“Er is al veel over te doen hier, maar of het een succes wordt weten we pas over een paar dagen. We gaan vandaag (woensdag 7 maart, FK)  van start.”

Creatief

Voor Ewout Klok van de BETA is het initiatief van de pomphouder uit Goor sowieso al geslaagd. “Dit geeft weer eens aan hoe creatief onze ondernemers zijn. Het is natuurlijk ook bezopen die stijgende benzineprijzen. Daar zijn niet alleen de klanten maar ook de pomphouders de dupe van.”

Briljant

Volgens de voorzitter legt pomphouder Hoek de vinger precies op de zere plek.”Ik vind deze actie echt briljant. Nu kunnen klanten zelf ervaren hoe belachelijk het is dat ze met een kortingsbon naar de supermarkt moeten rijden om daar een kratje bier te halen. Terwijl we dat eigenlijk gewoon in de tankshop moeten kunnen verkopen. Ik wou dat ik op het idee was gekomen.”

Landelijk

Klok gaat nu het Goorse initiatief voorleggen aan het bestuur van de BETA om te kijken of hiermee iets op landelijke schaal kan worden gedaan. “Het is natuurlijk aan onze leden om hiermee iets te doen, maar we gaan dit zeker bespreken onderling. ”

Hij denkt erover de actie eventueel uit te breiden naar wegrestaurants waar ook alcohol mag worden verkocht. “Ik kan me voorstellen dat je als pomphouder korting geeft op een glas wijn of een glas bier bij een wegrestaurant. Laat je ook zien hoe scheef deze wetgeving is.”

 

bron: TankPro

 

… en voor de gewone SHELL zegeltjes spaarders: de zegeltjesactie loopt ten einde. Hadden jullie dat al meegekregen?

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.