Nieuws

Betrapt: Triumph Tiger 900?

Triumph heeft grootse plannen. Na de aankondiging van een gloednieuwe Rocket III en gelimiteerde Daytona 765 zijn nu de eerste foto’s van een tot nog toe onbekende Tiger opgedoken. En hoewel de nieuwe hoogpoter uit Groot-Brittannië veel op de Tiger 800 lijkt, zijn er evenveel verschillen aan te wijzen.

Meest belangrijke daarbij is het vernieuwde blok. Volgens geruchten groeit de cilinderinhoud naar 887 cc, zeer waarschijnlijk te danken aan een iets grotere boring, vergelijkbaar met die van de Street Triple RS 765. Dit geeft geen enorme vermogensboost (er wordt gesproken over net iets meer dan 100 pk), maar maakt het wel eenvoudiger om te voldoen aan de strengere Euro5-emissie-eisen. Het voordeel van de oude Tiger 800, die een maximum vermogen van 70 kW heeft en dus teruggetuned mag worden tot een A2-motor, verdwijnt daarmee.

Ook aan het rijwielgedeelte is flink gesleuteld. Zo zijn het frame en de swingarm aangepast en stappen de Engelsen van de huidige WP-veerelementen over naar materiaal van Showa. Het nieuwe slankere voorkomen, gecombineerd met een 21-inch spaakwiel voor en 17-inch spaakwiel achter, doet vermoeden dat het hier om een meer terrein-georiënteerde variant gaat, vergelijkbaar met de huidige Tiger XC. Of er ook een meer straat-gerichte versie met gietwielen (19 inch voor) komt, is nog maar de vraag, maar lijkt wel aannemelijk. Hoe lang we moeten wachten op deze nieuwe machine? Niet lang, zo gaat het gerucht. Eind dit jaar weten we meer!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Nieuw kentekenbewijs in aantocht

Nieuw kentekenbewijs in aantocht

27 april, 2024

Het kentekenbewijs gaat veranderen. Het nieuwe kentekenbewijs wordt vanaf half juni uitgegeven en het heeft een ...
Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws