Nieuws

Bergtrainingen

Moto Sportivo is een nieuwe organisator van voortgezette rij-opleidingen en houdt zich voornamelijk bezig met het organiseren van bergtrainingen voor de gevorderde motorrijder in bergachtige gebieden. Door ervaren instructeurs worden aanwijzingen gegeven om de gevorderde motorrijder nog veiliger te laten rijden. Aspecten als positie op de weg, bochtentechniek, remmen bij hogere snelheden, kijktechnieken, gevaarsinzichten, inhaaltechnieken; kortom veiligheid bij het sportief motor rijden, komen aan bod.
Moto Sportivo richt zich op de gevorderde motorrijder. De gemiddelde rijsnelheden in bergachtig gebied liggen voor een rustige motorrijder op ongeveer 40 km/u. Een vlotte motorrijder rijdt ongeveer 50 km/u gemiddeld.
Moto Sportivo richt zich op de sportieve motorrijder en wil daarmee voorkomen dat U als gevorderde motorrijder in een groep, het gevoel krijgt in een treintje te moeten rijden. Aangezien hoge snelheden in bergachtige gebieden niet zo relevant zijn, maakt het niet uit of je op een sportmotor, toermotor, of cruiser rijdt.
Als je denkt dat je motor een sportieve rijstijl aankan, je wilt je techniek van het sneller/sportiever en veilig motorrijden verbeteren, dan ben je van harte welkom bij een van onze bergtrainingen. Na afloop van onze bergtraining hopen wij dat je genoten hebt van de gezelligheid en vooral het nodige hebt bijgeleerd om veilig en sportief te kunnen motorrijden.
Er wordt gereden met 1 instructeur op maximaal 6 cursisten, waardoor een ieder regelmatig aan bod komt. De groepen worden ingedeeld op ervaring en niveau. Door de koffie en lunch gezamenlijk te genieten op vaste locaties blijft het groepsgevoel behouden. De Bergtraining worden gehouden in de Duitse Eifel en Hünsruck. De routes zijn met grote zorg uitgezet. Zo zijn er vele mooie wegen met allerhande bochten en diverse uitdagingen, over het algemeen goed tot zeer goed asfalt, waardoor het rijplezier tijdens deze training nog meer wordt verhoogt.
De routes worden geleverd in een uitgebreide routebeschrijving op papier, netjes aangeduid met de kilometerstanden bij de afslagen. Tevens wordt de route geleverd in een GPS-bestand, geschikt voor een Garmin navigatie systemen.
Wil je geen training volgen, dan kun je bij Moto Sportivo ook terecht voor mooie toertochten of toerweekenden in dit gebied. Klik hier voor meer info.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws