Nieuws

Benelli Tornado voor A2

Een Tornado met een A2-rijbewijs? Jazeker, Benelli heeft op basis van haar 500-twin een heuse Tornado TNT500 voor het A2-rijbewijs op de wielen gezet, compleet met een nieuw rijwielgedeelte.

De voorpartij van 48 pk sterke 500 doet zelf wat denken aan de vroegere Tornado’s 1130 en 899. Zeker geen eenheidsworst dus. Opvallen doen ook de witte gietwielen van deze kleurvariant. Het bekend blok hangt in een frame dat in basis van de Leoncino afkomstig is, maar rond de cilinderkop een andere lay out heeft. De aluminium swingarm is nieuw en wijkt af van de bekende Gullwing-achterbruggen van de andere 500-modellen. De hydraulisch verstelbare achterschokdemper staat ook steiler in het frame dan bij de Leoncino. Voor zien we een dikke 50mm-upside-down-voorvork, waarvan net als achter de uitgaande demping instelbaar is. Tot dusverre voorzag moederbedrijf QJ de Europese modellen van zogeheten 2nd-line Brembo-remmen met de bekende M4.32-renmklauwen, maar deze TNT heeft radiaal gemonteerde klauwen met Benelli-opschrift.

De TNT500 lijkt met een zithoogte van slechts 784 millimeter bij uitstek geschikt voor kleinere rijders en ook de 199 rijklare kilo’s beloven prima te behappen te zijn en daarbij word je geholpen door een liefst 933 millimeter breed stuur.

Benelli wil de nieuwe TNT500 in de tweede helft van 2023 op de markt brengen, waarschijnlijk ook in Nederland. Een prijs is nog niet bekend.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

BMW wint aanbesteding politie

BMW wint aanbesteding politie

19 juni, 2024

BMW Motorrad heeft opnieuw de aanbesteding van de politie gewonnen, waardoor het naar verwachting de komende 7 jaar ...

Overig nieuws