Nieuws

Benelli presenteert Leoncino in café-racer-stijl

In 2017 gooide Benelli op de EICMA al eens een hengeltje uit met een Leoncino 500 in cafe-racer-stijl en inmiddels is deze variant in China gepresenteerd in de vorm van de nieuwe Leoncino 500 Sport.

De Leoncino 500 maakt al langer deel uit van het Europese modelpalet van Benelli en was er als naked en als Trail in Scrambler-look. Met de ‘Sport’ komt daar dus een derde variant bij. In technische zin verschilt de Sport niet van zijn stalgenoten. De paralleltwin meet ook in deze trim 48 pk en 46 Nm, wat genoeg moet zijn om de 207 kilo wegende machine naar een gangetje van zo’n 160 km/uur te trekken. De cafe-racer-look was dus vooral een kwestie van het monteren van een aantal nieuwe onderdelen. Zo heeft het buizenstuur van de andere modelvarianten het veld geruimd ten faveure van een stel sportieve clip-ons en is de enkele uitlaatdemper vervangen door een pseudo dubbele constructie. De gietwielen hebben plaatsgemaakt voor spaakwielen, maar wel met een 17 inch voorwiel. Daar ligt een 120/70-band om, en om het achterwiel een 160-60-band. De Sport-look wordt gecompleteerd door retro-scherm boven de ronde koplamp en een klein zadeltasje boven de uitlaatdempers. Wanneer de Leoncino 500 Sport naar Europa komt is nog niet bekend, maar dat lijkt een kwestie van tijd.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.