Nieuws

Ben Majoor Trofee uitgereikt aan Dani Heitink

Tijdens de jaarlijkse KNMV Motorsporthuldiging ontving wereldkampioen 85cc Dani Heitink op Sportcentrum Papendal de Ben Majoor Trofee, de motorsportprijs voor talent van het jaar. Op dezelfde avond mocht motorsportvereniging TCD Hummelo de Duurzaamheidsprijs in ontvangst nemen en werd het Motorsporthart overhandigd aan motorsportjournalist Evert Slager.

De Ben Majoor Trofee wordt uitgereikt aan rijders die zich tijdens hun seizoen bewijzen als bijzonder talent. Heitink kreeg deze prijs onder andere door zijn succes in het wereldkampioenschap 85cc, waarin hij kampioen werd. Iets wat hij ook deed in de 85cc-klasse binnen de Dutch Masters of Motocross. Heitink volgt in de voetsporen van Rick Elzinga, die de prijs vorig jaar in ontvangst mocht nemen.

Tijdens de kampioenshuldiging werd ook het Motorsporthart uitgereikt. Deze ereprijs voor bijzondere inzet binnen de motorsport, vorig jaar nog uitgereikt aan voormalig MotoPlus-hoofdredacteur Eric Bulsink, is dit jaar naar motorsportjournalist Evert Slager gegaan. Slager ontvangt het Motorsporthart voor zijn inzet en promotie voor alle niveaus en competities in de wegrace. Via een videoboodschap werd deze prijs door Moto3-coureur Collin Veijer uitgereikt, met wie Slager een bijzondere band heeft opgebouwd en afgelopen jaar veel heeft meegemaakt.

Motorsportvereniging TCD Hummelo ontving de Duurzaamheidstrofee. Deze prijs wordt sinds vorig jaar uitgereikt aan partijen die het beste voor hebben met de motorsport en op een duurzame manier te werk gaan of plannen ontwikkelen. De club uit Hummelo heeft onder meer een aantal duurzame investeringen gedaan op en rond hun motocrossaccommodatie waardoor de natuur en motorsport hier geweldig samengaan. Hiermee heeft de vereniging zich op nationaal, Europees en zelfs wereldniveau in de kijker gespeeld bij motorsportbonden en daarbuiten. Daarbij is TCD afgelopen jaar als tweede geëindigd in een door NOC*NSF uitgeschreven verkiezing voor de meest duurzame sportaccomodatie. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...
Super Hooligan met Indian-roots

Super Hooligan met Indian-roots

24 februari, 2024

Laat Roland Sands los op een motorfiets en negen van de tien keer komt er een enorm gaaf ding uit. Indian liet de ...

Overig nieuws