Nieuws

Bell Protint-fotochromisch vizier voor op de motor

Een vizier dat zich aanpast aan het omgevingslicht kan voor veel motorrijders handig zijn. De Amerikaanse helmproducent Bell maakt het mogelijk met haar nieuwe Protint-vizier.

De Protint heeft niet langer dan dertig seconden nodig om van een helder venster naar een donker venster om te schakelen, zonder dat het hierbij de optische kwaliteit (klasse 1) verliest. Het verduistert bij fel zonlicht en zorgt daarnaast voor duidelijk zicht en helderheid bij donkere omstandigheden. De technologie zorgt voor meer contrast, waardoor je ogen meer geholpen worden bij het onderscheiden van vormen en kleuren, oftewel een duidelijker zicht. Daarnaast raken je ogen volgens Bell minder vermoeid, omdat ze zich met deze technologie niet steeds hoeven aan te passen aan de lichtsterkte. Ook zorgt het systeem voor een beter zicht bij weinig licht, zoals ’s nachts of bij zonsop- en ondergang. Het vizier is krasbestendig, en voorzien van bevestigingspunten voor een anti-condensvizier.

Het Protint-vizier is beschikbaar voor de Race Star-, Star-, Pro Star-, SRT- en Modular-modellen van Bell, voor €74,99. Meer info: www.bihr.eu

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws