Nieuws

Beleg je geld in een klassieker!

Voor je volgende motor ga je natuurlijk eerst kijken op Utrecht. Dat wordt de motor waar je de mooiste tochten op kunt maken.

Maar heb je er al eens over gedacht wat je met je serieuze spaargeld kunt doen? Koop er eens een klassieke motor voor.

Hij stond op  EBay en is verkocht:  een van de vier voorproductie  Honda CB750’s . De CB kreeg een nieuw baasje voor ruim een ton aan euro’s.

Dat is natuurlijk een top bedrag voor een unikaat. Maar je spaargeld stoppen in een klassieke motor? Dat is geen fout idee met de huidige rentevoet. Je belegging moet dan alleen wel origineel en in uitzonderlijke mooie, of nieuwstaat zijn. Gerestaureerde exemplaren ‘doen’ momenteel aanzienlijk minder. En machines met ‘werk’ zijn als belegging volslagen zinloos.

De huidige trend is naar motoren uit de zeventiger jaren. Klassiekers worden namelijk hoofdzakelijk gekocht door mensen die hun jeugddromen verwezenlijken.

Echt oude klassiekers groeien momenteel in aanbod en dalen daar door in prijs. Verzamelaars die nu naar Huize Avondrood of nog een station verder gaan laten doorgaans motoren uit de jaren 40-60 na.

En die zijn zeker voor Motoplus lezers, die een aanzienlijk lagere gemiddelde leeftijd hebben dan de lezers van andere motorbladen, niet de droommotoren uit hun jeugd, maar hoogstens de droommotoren uit de jeugd van hun vaders… Of grootvaders.

Natuiurlijk kun je ook rijden op je beleggingsobject. Met goed weer. En voorzichtig. Want vroeger was niet alles beter. Zeker de rijwielgedeeltes  en remmen van motorfietsen niet…

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.