Nieuws

Beckham’s Braziliaanse Bonneville.

Wanneer twee iconen samen motorrijden: Beckham’s Braziliaanse Bonneville.

De Bonnevilles van Triumph worden al decenia lang bereden door allerlei beroemdheden inclusief Pink. Daar bij boffen ze er sinds de uitvinding van de marketing mee dat ze de machines doorgaans gewoon krijgen. Afgelopen maandag was de TV première van de documentaire “Beckham into the Unknown”, een verslag van een motoravontuur waarin voetbalheld David Beckham op een gecustomizede Bonneville T100 dwars door Amazonejungle reist.

Voor de barre tocht, , is deze speciaal geprepareerde Bonneville tot het uiterste gegaan. De route van Beckham vereiste een veelzijdige en betrouwbare reisgezel, ze liep immers door het chaotische verkeer van Rio en de diepste krochten van de jungle, ging soms per kano om dan verder te gaan  door het ruigste terrein,  waar zelfs een pure offroadmotor moeite mee zou hebben.

Door de hooggeplaatste uitlaat, de weggelaten spatborden en de  noppenbanden, lijkt Beckham’s motorfiets in eerste instantie op een Triumph Scrambler. Echter, wanneer men beter kijkt en luistert, ontdekt men de ware indentiteit van de motor. De origineel in  twee kleuren en verchroomde details uitgevoerde Bonneville T100 werd in samenwerking met de berijders, Triumph Brazilië en de Triumph -fabriek aangepast voor de zware taak. Het spuitwerk van de tank en het customzadel werd daarbij gedaan door de beste customshop in Sao Paulo. De combinatie van het brede stuur, de hoge uitlaat, de relaxte zitpositie en een aantal weggelaten onderdelen maakten de Bonneville T100 uiteindelijk meer dan geschikt voor de barre tocht.

Na zijn avontuur door de Amazone had de Bonneville meer gezien en meegemaakt dan bijna alle andere motoren ooit zullen doen. Bereden door een icoon, tijdens een uniek avontuur, krijgt de Bonneville T100 van David Beckham een ereplaats op onze lijst van favoriete motoren aller tijden.   

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Test met ons het Suzuki-gamma!

Test met ons het Suzuki-gamma!

21 april, 2024

Suzuki heeft de wind behoorlijk onder de vleugels. Afgelopen jaar lanceerde de Japanse fabrikant een compleet nieuw ...
Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws