Nieuws

Batmans motor staat in Groningen

Niemand minder dan Batman heeft zijn motorfiets, de Batpod, in Groningen geparkeerd. Daar is hij nog tot 8 januari 2023 te bezichtigen.

In Het Forum in Groningen is de komende maanden de expositie ‘The art of DC’ te zien. Het draait bij het evenement allemaal om superhelden en daartoe mag Batman zich zeker rekenen. Daarom is er op de expositie een hoofdrol weggelegd voor de ruim drie meter grote Batpod uit de Batman-vertolking van Christopher Nolan.

De Batmobiel uit Joel Schumachers film moet het met een schaalmodel doen. Jet Joker-pak van Jack Nicholson, Christopher Reeve’s beroemde Superman-cape en Lynda Carter’s iconische Wonder Woman-kostuums uit de jaren 70 zijn ook allemaal te bewonderen. Verder omvat de tentoonstelling 160 originele tekeningen, 200 artworks, filmfragmenten, interviews en rekwisieten.

De expositie is te bezoeken tot en met 8 januari 2023. Kijk vooraf op de dagen waarop de expositie is geopend, dat is namelijk niet iedere dag. Je kunt tickets – volwassenen betalen € 15,- hier online bestellen.

Foto: Marleen Annema

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws