Nieuws

Bastianini wint MotoGP-seizoensopener

Het nieuwe MotoGP-seizoen is weer geopend. Pol Espargaro leek de wedstrijd te domineren, maar Enea Bastianini klopte de Repsol Honda-coureur in de slotfase van de wedstrijd.

De (kunst)lampen zijn aan en het rode licht gaat uit. Polesitter Jorge Martin komt slecht weg en zakt meteen een aantal plaatsen terug. Pol Espargaro leidt de dans bij het ingaan van bocht één, gevolgd door teamgenoot Marc Marquez. De lange sliert mondt uiteindelijk uit in een kopgroep(je) van ongeveer acht man, met een klein gat tussen koploper Espargaro en zijn teamgenoot. Marquez, die terugkomt van een oogblessure, krijgt het zwaar te verduren en wordt vervolgens ingehaald door Brad Binder die vanaf de zevende plek een uitstekende start kent. Later gaat ook Enea Bastianini voorbij aan de 29-jarige Spanjaard.

Ondertussen heeft Espargaro een voorsprong van een seconde opgebouwd en is het groepje daarachter van acht coureurs afgeslankt naar drie. In de slotfase van de wedstrijd geeft Espargaro veel tijd toe op Enea Bastianini, die flink aanzet en uiteindelijk vanuit de slipstream op het rechte stuk de leiding overneemt van de Honda-coureur. Espargaro verremt zich daarna bij het aanremmen voor bocht één en geeft daarmee de tweede plek uit handen aan Binder. Met nog drie ronden te gaan geeft Bastianini de leiding niet meer weg en wint zo de wedstrijd voor het Gresini Racing MotoGP-team, het geherstructureerde team van voormalig teambaas Fausto Gresini, die vorig jaar overleed aan corona.

In de Moto2 finishte Bo Bendsneyder op een 19e plaats. Rookie Zonta van den Goorberg, uitkomend voor het Nederlandse RW Racing GP Team, finishte zijn eerste Moto2-race op plek 24. Over twee weken gaat het spektakel verder op het Mandalika circuit in Indonesië. Meer info: www.motogp.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Komt BMW met een R18 nineT?

Komt BMW met een R18 nineT?

22 mei, 2024

Begin april verraste de nieuwe BMW Motorrad-baas Markus Flasch met een post op zijn Instagram-profiel. Op een ...

Overig nieuws