Nieuws

Basic en budget Versys 1000 voor 2022

Kawasaki breidt de Versys 1000 familie uit met een ‘standaard’ Versys 1000. De kale nieuwkomer is gericht op consumenten die zelf willen bepalen waarmee hun motorfiets is uitgerust. Eind januari staat hij al in het groen bij de dealers.

Het standaardmodel kost € 13.899,- en dat scheelt € 2.700,- met de Versys 1000 S en zelfs € 4.200,- met topmodel Versys 1000 SE. Daarmee zet de kale Versys zich in een keer lekker neer voor de prijsbewuste motorrijder. Kawasaki legt er terecht de nadruk op wat de standaard Versys allemaal nog wel heeft. Aan de fluwelen aandrijfkracht verandert niets. Ook de budgetvariant heeft de 1043 cc zware soepele vier-in-lijn die 120 pk en 102 Nm levert.

Ook de ergonomie voelt volledig vertrouwd en bekend. De comfortabele zitpositie voor bestuurder en passagier maakt lange ritten een peulenschil. Dat doet de standaard gemonteerde cruise control eveneens. Helemaal naakt is deze variant dus ook niet. Wil je een hoger windscherm dan dien je wel in de portemonnee te tasten. Dat geldt ook voor comfort verhogende zaken als verwarmde handvatten en een quickshifter.

Kawasaki zou Kawasaki niet zijn als het toch niet alvast een paar accessoirepakketten had bedacht. Het Tourer-pakket heeft zijkoffers met binnentassen. Het Tourer Plus-pakket voegt daar LED-mistlampen, GPS-bevestiging en valdoppen aan toe. De Grand Tourer biedt bovendien een met binnentas uitgeruste topkoffer met een inhoud van 47 liter.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws