Nieuws

Bagnaia zegeviert in eigen land

Francesco Bagnaia heeft zondagmiddag de GP van Italië op het circuit van Mugello op zijn naam geschreven. De Ducati-coureur startte vanaf plek vijf, maar vocht zich sterk naar voren en kwam met een ruime voorsprong onder de finishvlag door.

Voor het eerst sinds de GP van Qatar in 2008 staan er twee rookies op de eerste en tweede plek op de grid. Fabio Di Giannantonio, Marco Bezzecchi en Luca Marini leiden de dans bij het ingaan van de eerste bocht. Er wordt in het begin veel van posities gewisseld, maar langzamerhand vormt zich een kopgroep van vier man. Bagnaia, die vanaf plek vijf is gestart, verliest een paar plekken maar vecht zich later sterk terug.

Halverwege de wedstrijd vindt Bagnaia de aansluiting bij de kopgroep en rijdt hij samen met Bezzecchi weg. De fabriekscoureur houdt het tempo hoog en niet veel later moet Bezzecchi lossen. Quartararo neemt de tweede plek van hem over en probeert het gat naar Bagnaia dicht te rijden, maar de voorsprong is te groot. Bagnaia wint de wedstrijd met een seconde voorsprong op Quartararo en Aleix Espargaro. In het kampioenschap gaat Quartararo met 102 punten aan de leiding, voor Espargaro (98 punten) en Bastianini (94 punten).

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws