Nieuws

Bagnaia wint 91e Dutch TT

De 91e editie van de Dutch TT stelde zondagmiddag niet teleur. Francesco Bagnaia wist de wedstrijd op zijn naam te schrijven, voor Marco Bezzecchi en Maverick Viñales.

De Ducati-coureur vertrekt zondagmiddag vanaf poleposition en pakt meteen kopstart. Aleix Espargaro, die vanaf plek vijf is gestart, volgt hem samen met Fabio Quartararo. Niet veel later wil de regerend wereldkampioen voorbij aan Espargaro, maakt een fout en remt zich onderuit. Espargaro moet hierdoor ook door de grindbak, maar blijft overeind en komt als vijftiende terug op de baan. Door deze fout schuiven Bezzecchi en Martin door naar plek twee en drie.

Voor Fabio Quartararo is de wedstrijd na een tweede crash helaas voorbij, maar Aleix Espargaro geeft de strijd niet op. Met constant snelle rondetijden weet hij zijn achterstand goed te maken ten opzichte van de voorgangers. Uiteindelijk weet hij met een spectaculaire inhaalactie in de GT-bocht – waarbij hij Miller én Binder inhaalt – plek vier te bemachtigen. Voor hem komen Viñales, Bezzecchi en Bagnaia als top drie over de streep.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.