Nieuws

Axel van de Sande verrassende winnaar Red Bull Knock Out

Den Haag, 29 november 2015 – Axel van de Sande is de verrassende winnaar van Red Bull Knock Out 2015. In extreme weersomstandigheden met windsnelheden tot 120 km/h bleef de 22-jarige Belg de concurrentie knap voor op het Haagse strand.

Een ongekende prestatie, aangezien van de Sande geen invited rider was en daardoor niet vooraan kon starten. De Brit Nathan Watson bleef van de Sande goed in het spoor en pakte de tweede plaats. Lars van Berkel uit Veghel eindigde als beste Nederlander. De 21-jarige rijder werd knap vierde, kort achter de Fransman Camillie Chapeliere.

 

 

 

 

 

 

 

 

Axel van de Sande zegt: “Het was extreem zwaar, ik heb nog nooit zoiets zwaars als dit meegemaakt. Het was mijn allereerste Red Bull Knock Out en ik kan niet geloven dat ik de eerste plek heb behaald, Rijden in zand ligt me goed. En ik kon een mooi tempo vasthouden.” Axel liet in de halve finale al een groot aantal van de 700 motorcrossers achter zich, waaronder Marc de Reuver en Sergei Potisek. Beide top-riders strandden met een kapotte machine. De finale bleef tot het eind spannend. Van der Sande en Watson namen afstand van de rest. Een val van Watson kostte hem tijd, Van der Sande bleef overeind en pakt de titel Red Bull Knock Out 2015.

Ondanks de heftige weersomstandigheden, trok Red Bull Knock Out dit weekend ruim 70.000 toeschouwers naar het strand van Den Haag.

De volledige resultaten kun je zien op: www.redbull.nl/results

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.