Nieuws

Axel van de Sande verrassende winnaar Red Bull Knock Out

Den Haag, 29 november 2015 – Axel van de Sande is de verrassende winnaar van Red Bull Knock Out 2015. In extreme weersomstandigheden met windsnelheden tot 120 km/h bleef de 22-jarige Belg de concurrentie knap voor op het Haagse strand.

Een ongekende prestatie, aangezien van de Sande geen invited rider was en daardoor niet vooraan kon starten. De Brit Nathan Watson bleef van de Sande goed in het spoor en pakte de tweede plaats. Lars van Berkel uit Veghel eindigde als beste Nederlander. De 21-jarige rijder werd knap vierde, kort achter de Fransman Camillie Chapeliere.

BS RED BULL KNOCK OUT 2015 051 C

 

 

 

 

 

 

 

 

Axel van de Sande zegt: “Het was extreem zwaar, ik heb nog nooit zoiets zwaars als dit meegemaakt. Het was mijn allereerste Red Bull Knock Out en ik kan niet geloven dat ik de eerste plek heb behaald, Rijden in zand ligt me goed. En ik kon een mooi tempo vasthouden.” Axel liet in de halve finale al een groot aantal van de 700 motorcrossers achter zich, waaronder Marc de Reuver en Sergei Potisek. Beide top-riders strandden met een kapotte machine. De finale bleef tot het eind spannend. Van der Sande en Watson namen afstand van de rest. Een val van Watson kostte hem tijd, Van der Sande bleef overeind en pakt de titel Red Bull Knock Out 2015.

Ondanks de heftige weersomstandigheden, trok Red Bull Knock Out dit weekend ruim 70.000 toeschouwers naar het strand van Den Haag.

De volledige resultaten kun je zien op: www.redbull.nl/results

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Gespot: KTM 990 Adventure

Gespot: KTM 990 Adventure

22 juni, 2024

De allroad/adventure is voor nagenoeg ieder merk de grootste melkkoe, toch doen de in 2019 geïntroduceerde 790 ...

Overig nieuws