Nieuws

Audi RS Q e-tron kleuren voor DesertX

Ducati geeft de nieuwste DesertX turn-by-turn navigatie en een spectaculair kleurenschema dat is gebaseerd op Audi’s elektrische rallywapen in Le Dakar: de RS Q e-tron.

Naast de nieuwe kleur levert Ducati de DesertX ook nog in de vertrouwde wit-rood-grijze kleuren die aan de Lucky Explorer woestijnracers doet denken. Fascinerend dat de Italiaanse offroad net zo goed wegkomt met retrokleuren als met een hypermodern kleurenschema.

Als eerste Ducati ooit beschikt de DesertX over turn-by-turn navigatie. Helaas nog niet standaard, maar te koop als accessoire. Het navigatiesysteem is nu ook al beschikbaar voor de Diavel V4 en in de nabije toekomst gaat Ducati het op meer modellen aanbieden.

Het navigatiesysteem maakt gebruik van de Ducati Link app in combinatie met bluetooth en een smartphone. Het TFT-scherm tovert vervolgens de route precies in het zicht tevoorschijn. In combinatie met een headset geeft het systeem ook nog gesproken aanwijzingen.

Navigeren doet het systeem met vooraf gedownloade kaarten om het dataverkeer te beperken. Besluit je wel online te blijven met de telefoon dan neemt die de actuele verkeerssituatie mee in zijn route. Het systeem slaat bovendien alle informatie over de rit (snelheid, afstand, hellingshoek) op zodat je de trip later kan herbeleven of pochen met de snelheid.

De DesertX staat dit jaar voor € 19.690,- in de boeken. In de nieuwe kleurstelling moet je daar € 20.290,- van maken. Wil je de nieuwe kleuren in het echt bekijken, zoek dan hier naar een dealer in de buurt. Ben je nieuwsgierig hoe goed de DesertX ook alweer is? Kijk dan hier voor de eerste test.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

25 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...

Overig nieuws