Nieuws

Assen wil kwart miljoen extra verdienen aan TT

De gemeente Assen heeft bekendgemaakt dat de toeristenbelasting tijdens de MotoGP race op het TT circuit met liefst 122 procent gaat stijgen. Daardoor moeten mensen die rond de race in de gemeente willen kamperen niet 1,35 (zoals in 2019), maar 3 euro per nacht aan belasting betalen.

Met de verhoging moet Assen zo’n 250.000 euro extra opleveren. Saillant detail: Assen is de eerste gemeente die de toeristenbelasting tijdelijk verhoogt. Daarnaast wordt er een verplichte registratie ingevoerd voor toeristen die tijdens de TT in Assen willen overnachten.

Campinghouders in de gemeente hebben laten weten zwaar verontwaardigd te zijn over de verhoging en verplichte registratie. Ze voelen zich verworden tot geldkoe van de gemeente en voorzien grote problemen bij het registratiebeleid.  ,,Hoe denken ze dat wij dat in de praktijk ten uitvoering moeten brengen? Motorrijders komen vaak in grote groepen gelijktijdig binnen. Die mensen moeten wij dan een voor een registreren. Hebben ze bij de gemeente er wel over nagedacht wat dit betekent voor de doorstroming op de Witterhaar en in Witten? Ik voorzie dat er al snel opstoppingen ontstaan’’, aldus Erik Bruins van TT-camping De Haar tegenover Dagblad van het Noorden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws