Nieuws

Assen voorlopig openingsrace 2020 MotoGP-seizoen

Nu ook de GP van Duitsland is uitgesteld vanwege de coronacrisis, staat de TT van Assen nu als openingsrace van het nieuwe MotoGP-seizoen op de kalender. De race in Duitsland zou op 21 juni verreden worden, maar omdat het land de geldende coronamaatregelen tot eind augustus heeft verlengd, heeft de raceorganisatie een nieuwe datum aangevraagd bij Dorna.

“We zijn in gesprek met Dorna en de autoriteiten om een nieuwe datum voor de GP op de Sachsenring te vinden”, laat de organisatie in een statement weten.

Met ook Duitsland als uitgestelde race, begint de lijst van afgelaste races flink te groeien. Want eerder werden al de races in Qatar, Argentinië, Spanje, Frankrijk, Italië en Catalonië uitgesteld. Of Assen daar ook bij komt te staan, is voorlopig nog niet bekend. Helaas heeft het daar officieus wel alle schijn van, zo gaan er gerichten dat ook Nederland de geldende maatregelen gaat verlengen.Daarmee zou er in ieder geval tot september een streep komen door alle grote evenementen.

Om racefans in deze tijd toch een beetje tegemoet te komen heeft het TT Circuit Assen alvast iets leuks bedacht. Komende zondag, 19 april, wordt er namelijk een digitale TT Pubquiz gehouden.

Doe mee met de TT Pubquiz!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.