Nieuws

Arnolds Harley

Harley-let op het streepje- Davidson heeft de Fat Boy waar op Arnold Schwarzenegger in de Scifi actiefilm ‘Terminator 2’ reed, voor het bedrijfsmuseum in Milwaukee showklaar gemaakt.

In de film uit 1991 speelde Arnold Schwarzenegger, de rol van ‘The Terminator’. En dat is dan  een hoogst geavanceerde killerrobot die uit de toekomst naar het jaar 1991 wordt gestuurd om allerlei dingen te doen.

De film begint met de scene waarin The Terminator in zijn gespierde blootje een bikers bar vol stoerlingen binnenstapt en er met zinvol geweld de kleren en motorfiets van een ‘biker’ buit maakt. Die motorfiets is een Harley-Davidson Fat Boy uit 1990.

Tijdens de opnamen van deze film was de Fat Boy één van Harley-Davidson’s nieuwste modellen. En het gebruik van de machine was een stuk marketing. “Product placement” heet dat. De leverancier stelt zijn product dan ter beschikking in de hoop dat… Slim.

“Terminator 2 is een landmark in de filmindustrie en onderdeel van onze populaire cultuurhistorie”, legt Jim Fricke, curator van het Harley-Davidson Museum ronkend uit. “Deze motor speelde zonder twijfel één van de belangrijkste filmrollen in de geschiedenis van Harley-Davidson. Wij zijn enthousiast dat de motor nu een permanente plek heeft gekregen in het museum, waar het voor de volgende generaties bewaard wordt.”

 De Fat Boy, waar zijn harde leven is aan af te zien, is nu onderdeel van meer dan 450 motoren en andere museumstukken in het Harley-Davidson Museum. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws