Nieuws

Arai presenteert alleskunner Tour-X5

Arai heeft de opvolger van de Tour-X4 gepresenteerd, die vanzelfsprekend de naam Tour-X5 draagt. Daarbij is de Japanse fabrikant niet over één nacht ijs gegaan, maar heeft de helm op werkelijk alle fronten flink aangepakt, wat goed te zien is aan het nieuwe design van de klep.

De zogenaamde crossover- of multi-purpose-helm is op drie manieren te gebruiken: als reguliere integraalhelm (zonder klep, met vizier), als adventurehelm (met klep en vizier) of als puristische crosshelm (met klep, zonder vizier, maar met crossbril). In elke configuratie is voldoende ventilatie van het grootste belang, achter het Arai-logo op het voorhoofd schuilt daarom een riante luchtinlaat. De helm heeft er in totaal drie, evenals drie uitlaatopeningen. De inlaat op het kinstuk is daarbij twee keer groter dan op de Tour-X4.

Om de helm makkelijker te kunnen op- en afzetten is de deze aan de onderzijde tien millimeter wijder. Het VAS-A viziermechanisme is gekopieerd van de RX-7V. Het mechanisme zit lager op de helm om de helmschaal zo rond mogelijk te maken om – dit is het stokpaardje van Arai – energie af te voren bij een ongeval. Zoals te verwachten bij een allroadhelm neemt het binnenmateriaal niet snel luchtjes aan, het is het gemaakt van antibacterieel materiaal. Daarnaast is het interieur uiteraard ook uitneem- en wasbaar. Ook handig, van wangkussens en oorstukken kun je vijf millimeter ‘afpellen’ wanneer je een ruimere pasvorm wilt. Beide zijn er overigens ook gewoon in drie verschillende basisdiktes. Standaard is de nieuwe X5 onder meer uitgerust met een dubbel D-sluiting, Pinlock-vizier en voorbereiding voor een headset.

De nieuwe Tour-X5, beschikbaar in de maten XS tot en met XL, is er in niet minder dan 19 verschillende kleurvarianten (nieuwsgierig naar alle designs?). De prijs van de nieuwe Tour-X5 bedraagt respectievelijk € 879,00 voor de uni-varianten, € 979,00 voor de designs en € 999,00 voor de twee Africa Twin-uitvoeringen. Info: araihelmet.eu

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws