Nieuws

Aprilia Tuono 660 Factory

Aprilia is dol op sportieve Factory-edities en wij samen met hen. Dikke Tuono’s en RSV’en krijgen heel regelmatig een sportieve variant, nu is het tijd voor de Tuono 660. Resultaat: 100 pk en 180 kilo.

Het trucje bij exclusieve edities is meestal hetzelfde: beetje minder gewicht, iets meer vermogen, speciale kleuren en exclusievere vering. De Tuono 660 Factory vinkt dat hele lijstje af. Door een lichtere lithium-accu zakt het rijklaargewicht met twee kilo tot 180 kilo, gelijktijdig pept Aprilia het blok op met vijf pk extra. Door een kortere eindoverbrenging voelt de paralleltwin bovendien nog levendiger aan. Het koppel blijft met 67 Nm bij 8.500 tpm ongewijzigd.

Vooraan is de Ø41 mm Kayaba upside-down vork volledig instelbaar. Hetzelfde geldt voor de Sachs monoschokdemper. Ook bij de elektronica maakt de Tuono 660 Factory stappen met een zes-assige IMU. Die een deel van het rijke aanbod aan hulpsystemen aanstuurt. Aan boord zijn onder meer bochten-ABS, traction-control, wheelie-control, op en neer quickshifter, cruise-control, motorrem en rijmodi.

De Tuono 660 Factory is voorzien van een stoere zwarte kleur, waarbij de duozitcover het sportieve uiterlijk nog eens extra dik aanzet.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.