Nieuws

Aprilia start met pre-booking voor gloednieuwe RS660

Compact, licht, levendig en genoeg punch voor een sportief ritje op de weg. Aprilia laat met haar nieuwe RS660 de tijden van de 600’s weer herleven. Uiteraard in een modern jasje, en voorzien van een heerlijk Italiaans design. Wie Aprilia’s nieuwe supersport dit jaar nog in de schuur wil hebben staan, kan zich via de Pre-Booking van Aprilia zeker stellen van een eigen RS660.

Alleen op die manier kun je er zeker van zijn de Aprilia RS660 (adviesverkoopprijs: € 12.450,-) in december al in ontvangst te kunnen nemen.

Deze actie is geldig t/m maandag 09 november 2020, dus wees er snel bij!

Zoals gezegd is de RS660 een supersport-machine zoals alleen Aprilia die kan maken. Het is namelijk niet enkel een fraaie verschijning, de ‘halve V4’ is ook goed voor een zeer nette 100 pk. Daarmee positioneert de Aprilia zich daarmee in de buitencategorie. De term ‘halve V4’ is overigens geen loze kreet. Qua constructie is het blok van de RS660 namelijk identiek aan de voorste cilinderpartij van Aprilia’s V4 1100.

Het blok hangt in een gepolijst aluminium frame en ook de dubbelzijdige swingarm is van aluminium. Aan de rechterzijde is de swingarm banaanvormig uitgevoerd om ruimte te maken voor de einddemper. Verdere details van de RS zijn radiale remklauwen van Brembo voor, een Kayaba upside-down voorvork, direct afgeveerde achterschokbreker, een modern TFT dashboard en een lichtvoetig setje smeedwielen.

Ook qua elektronica is de RS660 alles behalve onderbedeeld. Zo is een 6D IMU standaard aan boord, waarmee een keur van hulpsystemen aangestuurd wordt. Denk bijvoorbeeld aan bochten-ABS, tractiecontrole, wheeliecontrole, cruise control, een up-en-down quickshifter, regelbare motorrem en verschillende motormappings. In totaal is er keuze uit vijf verschillende rijmodi (Commute, Dynamic, Individual, Challenge en Time Attack).

Droog legt de RS660 volgens Aprilia 169 kilo op de weegschaal en rijklaar ligt het totaal op 184 kilo. Andere noemenswaardige zaken zijn de GP-winglets, rondom ledverlichting en een aantal sierlijke kleurstellingen. Met recht een fraaie en welkome aanvulling op het motortoneel!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

18 maart, 2024

Het Europese middensegment groeit. Niet explosief, maar gestaag en dat is interessant genoeg voor Kawasaki  om voor ...
Eerste Test Yamaha MT-09

Eerste Test Yamaha MT-09

17 maart, 2024

Time flies when you’re having fun! In dat licht beschenen biedt Yamaha’s MT-09 klaarblijkelijk rijplezier ...

Overig nieuws