Nieuws

Aprilia RS660 staat in de planning als 2020 model

Met de presentatie van haar RS660 concept tijdens de EICMA in 2018, gooide Aprilia al hoge ogen. Destijds was het echter nog maar de vraag of de supersporter, die gebaseerd was op een compleet nieuw platform, er ooit echt zou komen. Nu komt het nieuws naar buiten dat de RS660 een 2020-model is en is de machine zelfs al in het wild gespot.

Veel is er nog niet bekendgemaakt over de motor die op de beurs in Milaan al zeer productierijp oogde.

In het hart van de supersport ligt een compleet nieuwe twin met 660cc, die afgeleid is van de reeds bestaande V4 van Aprilia. Over het vermogen zijn nog geen officiële uitspraken gedaan, maar in de wandelgangen zingt 95 pk rond.

Het nieuwe blok van Aprilia hangt in een aluminium frame. De dubbele swingarm is van hetzelfde materiaal gemaakt.  De rechter swingarm is banaanvorming om ruimte te maken voor de hier uitkomende einddempers. Verder is de nieuwe supersport uitgerust met een Brembo-remsysteem, Öhlins upside-down voorvork en een direct op de swingarm steunende.  liggende Öhlins schokdemper aan de achterzijde.

Het kuipwerk en het kontje zijn voornamelijk uit koolstofvezel gemaakt. En aan de voorzijde is de RS660 bedeeld met een flink TFT-scherm.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws