Nieuws

Aprilia deelt plaagstootje uit met in groen gehulde Tuareg 660

Kunnen we binnenkort kennismaken met een gloednieuwe Aprilia Tuareg? Het lijkt er wel op! Op de Eicma-stand van Aprilia stond namelijk een motor verstopt die duidelijk offroad-gericht is.

Verstopt is daarbij geen figuurlijk bedoelde uitdrukking. De nieuwe motor van Aprilia stond namelijk, bedolven onder het groen, in een glazen kist. Daardoor kunnen we ons alleen baseren op enkele zichtbare details. Meest in het oog springende daarbij is toch wel het 21 inch grote voorwiel met daaromheen een tubeless noppenband. Een extra aanwijzing vonden we aan de achterzijde, waar boven de aluminium swingarm – met daarin ook een wiel met noppenband – een hoog eindigende einddemper te zien was.

Nieuwe 660?

Wie op precies de juiste manier door de bladeren heen tuurde, kon de misschien wel meest duidelijke aanwijzing ontdekken. Daar stond namelijk de typeaanduiding Tuareg met daarachter de cijfers 660. Het is dan ook aannemelijk dat de nieuwe Aprilia aangedreven zal worden door de twin die dit jaar voor het eerst zijn opwachting maakt in de Aprilia RS660. In die sportieve trim is het blok goed voor een topvermogen van 100 pk. In de Tuono 660, die tijdens dezelfde beurs als conceptmodel werd gepresenteerd, is de krachtbron volgens Aprilia goed voor 95 pk.

Hoe lang we moeten wachten op de nieuwe Tuareg is nog even koffiedik kijken. Maar mogelijk niet eens zo heel lang. Zo moet de Tuono, die officieel dus nog als concept te boek staat, komende jaar al gelanceerd worden!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws