Nieuws

Angst, ANGST en nog eens ANGST!

BikerBurgemeester Assen weert outlaw bikers!

Assen vreest dat de outlaw bikers van No Surrender/ Satudarah, Hells Angels/ de Jawaclub en het Honda Goldwing Genootschap  tijdens de TT-week de orde komen verstoren. Je kunt nu eenmaal  niet bang genoeg zijn.

Burgemeester Carry Abbenhues voert daarom vanaf woensdagavond een noodverordening in.

Het chapter Assen van No Surrender houdt tijdens de TT-week activiteiten in het clubhuis op het industrieterrein in de Drentse hoofdstad. Abbenhues verwacht dat dit anderen aantrekt en wil niet dat zij zich mengen tussen het TT-publiek.

 

De noodverordening houdt in dat de zogeheten outlaw bikers geen uitingen van hun club mogen dragen in het centrum van Assen. Wij zagen pas geleden nog een heel stel outlaw bikers op een braaf treffen. Ze hadden zo te zien gewoon schik en intimideerden niet noemenswaardig. We hebben wel eens gesproken met outlaw biker clubleden. Gewoon als motorrijders onder elkaar. Maar de burgemeester wil zo preventief intimiderend gedrag voorkomen. Fronsend kijken mag dan beboet worden. De 1% bikers mogen wel zonder clubuitingen de binnenstad in tijdens de TT-week.

Je zou bijna weer wat gaan voelen voor de stickers die je jaren geleden in 020 kon kopen: “Support your local Hells Angels”

Want hoe intimiderend is een volledig in protectie gestoken supersportrijder of motard met een geprint of spiegelend vizier?

Moet eigenlijk die hele TT niet verboden worden?

Bron: Dagblad van het Noorden
ter relativering https://www.rijder17ra.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

25 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...

Overig nieuws