Nieuws

Amerikaanse Ducati: WSM SBK

Het Amerikaanse Walt Siegl Motorcycles (WSM) heeft het ombouwen van Ducati’s tot een kunst verheven. Hun nieuwste project, deze ultrasportieve Superbike (SBK), is zowel voor het circuit als de straat geschikt.

Voor deze machine heeft het in New Hampshire gesitueerde bedrijf alleen de beste techniek en elektronica gebruikt. Dat wat niet voor handen was, werd zelf gebouwd. Het resultaat is een extreem sportieve motorfiets die qua design licht nostalgisch aandoet.

De Walt Siegl Motorcycles Superbike wordt in twee verschillende modellen gebouwd, daarbij is er keuze tussen een luchtgekoelde en vloeistofgekoelde V-twin. Beide stammen uit een Ducati 1098, de luchtgekoelde versie kreeg echter luchtgekoelde cilinder en cilinderkoppen (met twee kleppen) getransplanteerd.

Het door WSM ontworpen vakwerkframe is vervaardigd uit chroom-molybdeen staal. Het subframe, samen met het zadel, is een zelfdragende constructie gemaakt van koolstofvezellaminaat en de enkelzijdige swingarm stamt, net als het blok, uit een Ducati 1098. De vering wordt geleverd door Öhlins, de carbon velgen door BST en met zulke leveranciers kan het uiteraard niet anders dan dat Brembo voor de benodigde remkracht zorgt.

Uitademen doet de SBK door een uitlaatsysteem van SC Project met aan twee dempers van Arrows. Hoeveel er voor dit prachtige stukje techniek betaald moet worden, heeft de van origine Oostenrijkse motorbouwer niet bekendgemaakt. Daarvoor zul je rechtstreeks contact moeten opnemen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.