Nieuws

Alpinestars komt met nieuw autonoom airbagsysteem

Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft Alpinestars haar nieuwe Tech-Air 5 motorairbag gepresenteerd. Deze doorontwikkeling van de Tech-Air 4 is onder meer dunner, lichter en uitgerust met Bluetooth.

Door dat laatste is het bijvoorbeeld niet langer nodig het vest op de computer aan te sluiten om firmware te updaten. Ook is het met het nieuwe vest, in combinatie met een smartphone-app, mogelijk de accustatus en analyse van de gereden rit in te zien. Daarnaast is het systeem nu uitgerust met een magnetische micro USB-lader waarmee het vest eenvoudig en snel weer op te laden is. Met een volle accu kan het vest 30 uur operationeel zijn.

Het nieuwe vest van Alpinestars is verder uitgerust met zes geïntegreerde sensoren die alle bewegingen in de gaten houden. Al deze informatie wordt continu door het systeem in de gaten gehouden. Komen de bewegingen overeen met die van een ongeluk, dan blaast de airbag zich razendsnel op. Tussen de 20 en 40 milliseconden. Daarvoor gebruikt het systeem data die Alpinestars dankzij jarenlang onderzoek heeft opgedaan.

Net als de Tech-Air 4 is ook de 5 ontworpen om onder bestaande motorkleding te dragen. Mits er voldoende ruimte is voor de airbag om zich volledig op te blazen. Volgens Alpinestars is hiervoor 4 cm rondom het lichaam nodig.

Volgens Alpinestars kan het airbagvest tot 95 procent meer kracht opvangen dan een conventionele passieve protector. Of, zoals het merk het zelf omschrijft, het Tech-Air 5-vest biedt dezelfde protectie als 18 level 1-rugbeschermers.

Het nieuwe systeem moet in maart van dit jaar op de markt komen. Hoeveel het vest in Nederland en België gaat kosten, is nog niet bekendgemaakt. In Amerika is er een adviesverkoopprijs van 699,95 dollar afgegeven.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.