Nieuws

Alpenmasters 2021: deel 2

In MotoPlus 17/2021 stond het eerste deel van onze grote Alpenmasters 2021 vergelijkingstest, waarin we op zoek gaan naar de ultieme klimgeit onder de nieuwe motorfietsen. Acht motorfietsen in vier categorieën (middenklasse nakeds, adventure XL, crossovers en elektrische motoren) streden daarbij voor een plek in de finale.

Uiteindelijk trokken de Energica Eva Ribelle RS, Multistrada V4S, Yamaha Tracer 9GT en Ducati Monster+ aan het langste eind en stelden met hun overwinning een plaatsje in de finale veilig. In het tweede deel is het de beurt aan de powernakeds, middenklasse adventures en instap nakeds om zich te bewijzen. En de deelnemers zijn zeker niet de minste. De BMW S1000R en Triumph Speed Triple 1200RS gaan de strijd met elkaar aan, net als de KTM 890 Adventure en Triumph Tiger 900 Rally Pro. En de hagelnieuwe Triumph Trident 660 treft in de Yamaha MT-07 zelfs een zeer geduchte tegenstander.
Na deze onderlinge strijd mogen de drie winnaar direct door naar de finale, die net als de voorrondes op de magnifieke Großglockner Hochalpstraße plaatsvindt. Naast de andere groepswinnaars treffen ze daar ook de huidige Alpenregent in de vorm van de BMW R1250GS!

En dat is zeker niet de minste tegenstander. De Beierse allrounder en evergreen liet zich al diverse malen tot Alpenkoning kronen en is alleen al daarom ook dit jaar weer de grote favoriet. De tegenstand is echter groter dan ooit, een uitgemaakte zaak is het dus zeker niet. Benieuwd wie er uiteindelijk als winnaar uit de bus komt? Ga dan nu naar de winkel voor MotoPlus 18/2021!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.