Nieuws

Alleen voor de elite

“Door demografische ontwikkelingen, de aanhoudende recessie en de gevolgen van nieuwe regelgeving neemt de vraag naar diensten van het CBR af”, meldt het CBR. “De organisatie past zich daar zoveel mogelijk op aan, maar dat kan niet volledig.”

De vraag naar rijbewijzen neemt af, de prijs gaat dus omhoog. Dat is een even goede reden om prijzen te verhogen als alle andere.

Het CBR gaat daarom de tarieven volgend jaar met gemiddeld 3,3 procent verhogen. Praktijkexamens voor het motorrijbewijs worden daarmee in alle categorieën tussen twee en vier euro duurder.

De organisatie verwacht komend jaar 50.000 minder praktijkexamens af te nemen dan in 2013. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft met de voorstellen van het CBR de tarieven te verhogen ingestemd, zo meldt het CBR.

Overigens betekent deze verwachting ook dat de rijschoolbranche flink minder omzet kan verwachten.Waardoor er door dapper en doordacht overheidsoptreden weer een stuk economie gesloopt wordt.

Intussen groeit de kans dat je voor Rijk & Succesvol wordt aangezien als je motor rijdt, rookt of alleen maar eens je tank vol gooit.
 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws