Nieuws

Ago’s helm kopen of deze machtige KR250?

Dromen mag altijd toch? Morgen gaan bij veilinghuis Bonhams de mooiste motoren de verkoop in bij de ‘Spring sale’. Alleen al de digitale catalogus is deze vrijdagmiddag goed voor uren bladerplezier.

Verwacht niet te veel van de ‘sale’ want de geschatte prijzen liegen er niet om. Maar alle waar is naar zijn geld en hier gaat echt prachtig spul van de hand. Naast deze briljante Kawasaki KR250 (die verplicht in iedere top-tien van mooiste GP-racers moet staan) gaan er ook een 1936 Brough Superior, een GP-winnende Velocette 348cc KTT, Honda RC30, (ex Phil Read) 1977 MV Agusta en nog veel meer lekkers van de hand.

Is een motorfiets iets te veel van het goede dan heeft Bonhams ook nog historische snuisterijen in de aanbieding. Wat te denken van een helm die Giacomo Agostini naar verluidt heeft gedragen? Liever een complete race-outfit van Ron Chandler? Verder gaan er nog wel 1001 onderdelen voor klassiekers over de toonbank: frames, blokken, brochures, posters, voorvorken, kapjes, carburateurs. Noem het maar op en Bonham verkoopt het.

Het hoekje met volbloed racers barst ook uit zijn voegen. Naast de eerder genoemde Kawasaki gaan ook onder meer de volgende motoren richting veiling: 1980 Suzuki RG500, 1978 Maxton Yamaha, nieuwe 1982 Yamaha TZ500J, Morbidelli 500c GP-project en een 1990 Honda RS250R in HB-kleuren. En dit is alleen nog maar het tipje van de ijsberg.

Terug naar deze groen gifkikker. Bonhams verwacht er een bedrag tussen de 25.000 en 30.000 Britse ponden voor te vangen. Tussen 1978 en 1982 regeerde deze tandem-twin met ijzeren vuist op de circuits. Het kwartliter-blok van deze KR250 is volledig gerestaureerd en de laatste keer dat deze ex-fiets van Jean-François Baldé, draaide was op het Goodwood Festival van 2014.

Wil je heerlijk wegdromen bij al dit lekkers, klik dan hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws