Nieuws

Ago op MV tijdens Classic GP Assen

Hoog bezoek voor de Classic GP Assen. Niemand minder dan Giacomo Agostini – veertienvoudig winnaar van de Drentse TT – rijdt 17 en 18 september over het circuit op een van zijn legendarische MV Agusta’s.

Niemand won meer Moto Grand Prix races (122) en meer wereldkampioenschappen (15) dan de Italiaan Giacomo Agostini. De grootste aller tijden rijdt op tijdens de Classic GP Assen na jaren weer. Tijdens de Classic GP Assen wordt Ago herenigd met zijn brullende viertakt MV Agusta 500/3. Waarschijnlijk hebben de jaren geen vat gekregen op de rijstijl van Ago. Het TT-circuit bracht eerder in deze video een ode aan het fenomeen uit Brescia.

Tijdens het evenement keren meer dan 140 Grand Prix machines van 34 merken afkomstig uit zestien landen terug naar het ‘Circuit van Drenthe’. De Classic GP presenteert volle startvelden met originele Grand Prix motoren in de klassen 125cc, 250cc, 350cc en 500cc. Verder zijn er legendarische prototype Group C bolides, klassieke formuleauto’s en iconische sportwagens te bewonderen in de ‘Cathedral of Speed’ tijdens de Classic GP op het TT Circuit Assen.

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 15,- voor de vrijdag, € 30,- voor de zaterdag of zondag, tot € 49,50 voor een weekendkaart. Volledig verzorgde VIP-arrangementen zijn verkrijgbaar vanaf € 145,-. Voor meer info: www.classicgp-assen.com.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws