Nieuws

Afneembare Europese zijspannen

… voor een niet bestaand probleem.

Of: Hoe de Europese Regelgeving iedereen helemaal knetter maakt. Om er nog maar van te zwijgen dat dat van ons geld gebeurt.

In deze spannende aflevering: De Europese Registratie van Motorfietsen met een AFNEEMBAAR zijspan

De RDW gaat het kentekenregister voor motorfietsen opschonen en wil iedere motor registreren als motorfiets zonder zijspan (L3e) of als motor met zijspan (L4e). Met de derde mogelijkheid, een motor met afneembaar zijspan, is geen rekening gehouden. Mogelijk komt er echter nu een oplossing.

 

De Federatie Historische Automobiel en Motorfietsenclubs (FEHAC) heeft overleg gehad met de RDW. Zij zijn bereid om mee te denken om een oplossing te bieden voor de registratie van de aparte categorie: motoren met afneembaar zijspan.

De oplossing is niet om twee kentekens af te geven. De Europese Unie heeft geüniformeerd wat allemaal in het nationale kentekenregister moet worden vastgelegd over een voertuig. Per land kunnen specifiek voor alleen dat land zaken aan toegevoegd worden: via een zogenoemde Nationale Bijzonderheid. Als de RDW een methode heeft gevonden om een motor met afneembaar zijspan te registreren, dan zullen we dit melden. Omdat dit onderzoek nog gaande is adviseert de FEHAC de eigenaren van een motorfiets met afneembaar zijspan nog even te wachten met het aanvragen van een nieuw kenteken.

 

Oproep

Eerder zijn motorfietseigenaren al opgeroepen zich te melden indien ze over een motor met afneembaar zijspan beschikken. Heb je nog niet gereageerd, doe dit dan alsnog. Meld je via mail bij ctw@fehac.nl of via het FEHAC-secretariaat Bunnik via secretariaat@fehac.nl. Vermeld in je mail het kenteken, merk en type van motorfiets en zijspan en of je ook wisselend  gebruik maakt van het zijspan. Hoe meer reacties en hoe meer mensen het betreft: des te groter is het probleem waarmee de RDW geconfronteerd kan worden.

bron knmv

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.