Advertorial

Ultieme avonturier: BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition

Vier decennia lang onophoudelijk verlangen naar avontuur komt samen in een uniek hoogtepunt: de gelimiteerde BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition. Nu te bestellen!

De BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition is de finalist van een van de succesvolste BMW Motorrad modellen tot nu toe. De BMW R 1250 GS Adventure is immers de afgelopen jaren samen met de R 1250 GS de bestverkochte motorfiets in Nederland. De Ultimate Edition is een zeer rijk uitgeruste versie. Bijna alle mogelijke opties en accessoires zitten erop, inclusief aluminium zijkoffers en een topkoffer. Dus kom maar op met die lange avontuurlijke trips naar verre oorden!

Ultiem onderscheidend

Met deze BMW motorfiets steel je de show. 34 V1a BMW 10147 R 1250 GS Adventure Ultimate Advertorial 1200x800 2Kijk maar eens goed naar de talrijke visuele smaakmakers, zoals de goudkleurige kruisspaakwielen, de Enduro aluminium motorbescherming en een getinte windgeleider en windscherm (hoog). Met de goudkleurige Ultimate Edition badges op koffers, stuur, kuip en handkappen laat je zien dat je op een echt unieke GS rijdt.

Er zijn echter meer visuele smaakmakers. De BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition is uitgevoerd in de stijlvariant Triple Black met de kleuren Black storm metallic/Black/Achat grey. Verder valt je oog vast en zeker op vele componenten van gefreesd aluminium in zwart/zilver. Het zijn hoogwaardige en begerenswaardige BMW Motorrad Option 719 accessoires. De gefreesde delen zie je op de motorblokafdekking, kleppendeksels, bobinekap, olievulplug en sliders op de kleppendeksels. Tot de uitrusting behoort ook het pakket Option 719 stijlvariant Shadow II met rem- en koppelingshendels, voetsteunen, voetrempedaal, schakelpedaal, expansiereservoirdeksels en spiegels van geëloxeerd en gefreesd aluminium in zwart/zilver.

Ultiem comfortabel

Wil je avontuur beleven en lange ritten maken op je motor maar dan wel graag zo comfortabel mogelijk? Dan kom je op de BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition ook niets tekort. Het standaard Touring pakket trakteert je op navigatievoorbereiding en cruise control. Het Comfort pakket voegt daaraan bandenspanningscontrole, verwarmbare handvatten en Keyless Ride toe. De sleutel kan dus op zak blijven voor het starten, het in- en uitschakelen van stuurslot en alarm en het openen van de tankdop. Een verwarmbare buddyseat en een anti-diefstal alarmsysteem behoren eveneens tot de uitrusting.

Ultiem dynamisch

34 V1a BMW 10147 R 1250 GS Adventure Ultimate Advertorial 1200x800 1De BMW R 1250 GS Adventure stuurt van nature al zeer wendbaar en dynamisch, waaraan de koppelrijke boxermotor bijdraagt. De Ultimate Edition maakt sturen en rijden nog leuker met zijn standaard Dynamic pakket. Dankzij de Rijmodi Pro functie kun je het rijkarakter in hoge mate zelf bepalen. Dynamic Engine Brake Control is een component van Rijmodi Pro. Die verhoogt de stabiliteit bij het afremmen op de motor en voorkomt een slippend of stuiterend achterwiel bij hard remmen en tegelijk terugschakelen. Het Dynamic pakket biedt ook de Schakelassistent Pro voor schakelen zonder gebruik van de koppelingshendel, terwijl Dynamic ESA automatisch de schokdemping en veerspanning aanpast aan de rijmodi Road, Dynamic en Enduro.

Ultiem zichtbaar

Goede verlichting is prettig bij nachtelijke avonturen en maakt je zichtbaarder overdag. De BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition heeft standaard het Licht pakket met adaptieve bochtverlichting, opvallende dagrijverlichting met koplamp Pro, LED verstralers en multifunctionele richtingaanwijzers achter waarbij het rode LED rem- en achterlicht in de kleur geel mee knippert met de richtingaanwijzers. Het pakket omvat ook cruiseverlichting voor met gedimd brandende richtingaanwijzers, waarmee je zichtbaarder bent voor andere weggebruikers. Standaard heeft elke BMW R 1250 GS sowieso de veiligheid verhogende systemen BMW Integral ABS pro en Hill Start Control Pro.

Boxermotor met BMW ShiftCam technologie.

Tot slot geniet je van de souplesse van de legendarische 2-cilinder boxermotor, die ook bij lage toeren gretig op het gas reageert. Met een cilinderinhoud van 1.254 cm3 en ook in de typegoedkeuring voor de nieuwe Euro 5 emissienorm levert de boxer nog steeds 100 kW (136 pk) vermogen en een koppel van 143 Nm. Dankzij de BMW ShiftCam technologie voor variabele kleptiming en -lift aan de inlaatzijde is de motor krachtig in het hele toerenbereik, draait hij extreem soepel en stil en is het brandstofverbruik opvallend gunstig.

En de prijs is?

34 V1a BMW 10147 R 1250 GS Adventure Ultimate Advertorial 1200x800 3De BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition staat vanaf 10 februari 2024 in de showroom bij de dealers en kost € 32.950,-. De prijs is inclusief BTW, BPM, een bijbehorende Ultimate Edition sleutelhanger, al met al komt dat neer op een klantvoordeel van € 3.000,-.

Meer weten of de dichtstbijzijnde dealer zoeken? Kijk dan ook op de website van BMW Motorrad.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...
Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...

Overig nieuws