Nieuws

Advertorial: BMW R 1250 GS Ultimate Edition

Zeg GS en vrijwel iedere motorliefhebber weet wat je bedoelt. Twee letters die immers al meer dan vier decennia synoniem zijn voor een van de meest populaire reis-enduro’s. En nu verwijzen ze naar een nieuwe rots in de branding van motoravontuur: de BMW R 1250 GS Ultimate Edition.

Avontuur past bij BMW Motorrad. Zo zijn de GS-modellen ontstaan, de zeer populaire reis-enduro’s. In de jaren tachtig van de vorige eeuw verscheen de R 80 G/S op het motortoneel. Design, opbouw en kleurstelling waren ontleend aan de machtige enduro waarmee BMW met succes had meegedaan aan de Dakar Rally. Een nieuwe categorie was geboren, waarin de BMW R 1250 GS Ultimate Edition als ultieme stamoudste de bloedlijn voortzet.

Wat maakt de BMW R 1250 GS Ultimate Edition bijzonder?
Durf, voorwaartse drang en uitdagingen kenmerken de 100-jarige geschiedenis van BMW Motorrad. Al die waarden zie je terug in het uiterlijk van deze Ultimate GS: een icoon als daverend slotakkoord in de R 1250 GS reeks. De typische GS-contouren krijgen extra glans en betekenis dankzij op maat gemaakte Option 719-details en gelimiteerde BMW-badges. Kijk eens naar de fraaie afwerking van deze GS in Triple Black: Blackstorm Metallic/Black en Agath Grey. Prachtig toch, helemaal in combinatie met de zwarte radiator afdekking Style, het donker getinte en verstelbare windscherm, de carterbeschermplaat en de unieke koperkleurige 100 Ultimate Edition brugplaat op het stuur.

Alles wat je wil op een GS en nog meer!
De BMW R 1250 GS Ultimate Edition is standaard voorzien van een uniek Option 719 Shadow pakket. Dat omvat gefreesde componenten van aluminium in zwart/zilver, zoals de motorblokafdekking en kleppendeksels, bobinekap en olievulplug. Standaard zijn ook de kruisspaakvelgen. Hiermee oogt de GS extra stoer en uitdagend. Dat past bij de immer indrukwekkende power in elk toerenbereik van de ShiftCam boxermotor van 100 kW (136 pk) en 143 Nm koppel.

Helemaal klaar voor ultiem reizen
Met een GS van BMW Motorrad wil je rijden en ook ver. Iedere motorrijder die bij ons komt voor de BMW R 1250 GS wil meer dan alleen pendelen tussen woning en werk. Die koesteren plannen voor lange uitdagende motortrips met een avontuurlijk inslag. Daarom is de Ultimate Edition standaard voorzien van het Comfort pakket met onder meer verwarmbare handvatten, bandenspanningscontrole en Keyless Ride. Ook het Touring pakket is standaard met onder meer handkappen, cruise control, kofferdragers links en rechts, een premium kofferset en navigatievoorbereiding. Daarnaast zorgt het Licht pakket voor een unieke LED-lichtsignatuur waardoor je beter zichtbaar bent voor tegenliggers. Wel een zo vertrouwd idee!

Ultiem dynamisch
GS is ook dynamiek en die gaat bij BMW Motorrad verder dan alleen pure motorkracht. Dynamiek is ook wendbaarheid en controle. Zo imposant als de BMW R 1250 GS eruit ziet, zo verrassend soepel en speels stuurt hij. Iedereen die wel eens met de GS heeft gereden, zal dat kunnen beamen. Bij de Ultimate Edition krijgt dat dynamische karakter een duwtje in de rug dankzij het standaard Dynamic pakket met zaken als Rijmodi Pro met maar liefst 7 rijprogramma’s, de schakelassistent Pro en Dynamic ESA. Dat is de volledig elektronisch geregelde schokdemping en vering van BMW Motorrad. Al deze zaken dragen bij aan ultieme controle, waarbij je de kracht van de boxermotor bij elk toerental voelt en vooral optimaal beheerst. De superieure elektronische motorremcontrole draagt daaraan bij als je eens een keer vol in de ankers moet voor een bocht of op onverharde ondergrond.

Zo lang de voorraad strekt…
De speciale BMW R 1250 GS Ultimate Edition kun je bewonderen bij de BMW Motorrad dealer. De ultieme GS is alleen dit jaar verkrijgbaar, het jaar waarin BMW Motorrad zijn 100-jarig bestaan viert. Waarin de Make Life A Ride spirit nog meer betekenis krijgt door vele speciale modellen en doordat er tal van activiteiten en evenementen zijn waarin de schijnwerpers zijn gericht op een rijke geschiedenis die wordt gekenmerkt door voorwaartse drang. Opgeven was bij BMW Motorrad nooit een optie doordat avonturiers, dromers, knutselaars en visionairs de vrije hand kregen om hun ideeën te realiseren. Zo is de GS geboren, ruim vier decennia geleden. En daardoor kan je nu opstappen op de meest ultieme GS ooit. De prijs van deze rijke en complete GS bedraagt € 29.950 euro. Meer informatie vind je hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws