Nieuws

Achterhoeker als Manager

VORDENAAR HELLEGERS TEAMMANAGER HONDA DAKAR-FABRIEKSTEAM

Henk Hellegers wordt de verantwoordelijke teammanager van het nieuwe Team HRC dat als fabrieksteam aan de dakar gaat deelnemen. De fabriek, die in 1989 met Gilles Lalay voor het laatst ’s werelds meest prestigieuze woestijnrally wist te winnen, heeft met Helder Rodrigues, Felipe Zanol, Javier Pizzolito en het jonge Britse talent Sam Sunderland een team met mogelijkheden.

Hellegers heeft als teammanager van zijn eigen Team Honda Europe een belangrijke rol gespeeld bij de fabrieksrentree van Honda in de Dakar. “Na de laatste Dakar heb ik contact gehad met de fabriek en ik heb een plan gemaakt waarin ik heb aangegeven hoe ik denk dat Honda de Dakar weer kan winnen”, aldus Hellegers. “Die visie is ongeveer één op één overgenomen. We hebben een week getest in Japan met Helder en Sam en heel binnenkort gaan we voor een volgende test naar Marokko.”
Voor de teammanager uit het Gelderse Vorden is de rol die Honda hem nu toebedeelt een duidelijke vorm van erkenning. “Ja, het is heel bijzonder”, geeft hij toe. “Mooi dat we dit na zeven jaar knokken hebben bereikt.”
Enigszins wrang voor Hellegers is echter dat zijn kopman van de afgelopen twee Dakars Quinn Cody onlangs tekende voor KTM. “Ik zag het aankomen”, aldus Hellegers. “KTM USA wil iemand hebben voor de Baja’s en Quinn heeft al eerder KTM gereden. Ik heb hem al eerder op de hoogte gebracht van de plannen met Honda, maar de keus was aan hem.”
Met de samenstelling van zijn huidige team is Hellegers echter ook zeer tevreden. “Helder Rodrigues is de kopman en hij was de afgelopen jaren toch de enige die tegen Marc Coma en Cyril Despres op kon. Bij Yamaha was hij privé-rijder en na de eerste testen was hij echt superblij. Vooral ook omdat hij gezien heeft hoeveel kennis er in een fabrieksteam zit en vooral ook wat de mogelijkheden zijn.”
In de aanloop naar de Dakar 2013 is het Team HRC van plan om mogelijk de Pharaos Rally of de Rally van Marokko te rijden. Mirjam Pol krijgt naast Hellegers een rol in het management van het fabrieksteam, terwijl ook Hellegers’ klantenteam blijft bestaan. “Daar houd ik nog wel de eindverantwoording over, maar het zal worden gerund door iemand die zijn sporen in de Dakar verdiend heeft. Die naam brengen we binnenkort naar buiten.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws