Nieuws

Achterhaalt Bagnaia Ago, Vale en Surtees?

Honda is in de Koningsklasse verreweg de meest succesvolle fabrikant in Aragon. Bovendien keert dit weekend troeteldiertje Marc Marquez terug. Het ideale recept voor een verrassing?

Voor iedereen die Honda en Marquez een warm hart toedraagt, moet het antwoord op bovenstaande vraag als een koude kermis komen. Een verrassing zou wel heel…. verrassend zijn. In 2019 won Honda hier voor het laatst de MotoGP. De resultaten van de laatste maanden beloven weinig goeds. Bovendien komt Marc Marquez van heel ver.

Waarschijnlijk blijft Honda dus in Aragon op zeven overwinningen staan. Het is waarschijnlijker dat Ducati – dat nu op twee overwinningen staat – Yamaha achterhaalt. Ducati stond hier sinds 2010 (Casey Stoner) droog, maar vorig jaar won Francesco Bagnaia hier al van pole. Bagnaia – de man in vorm – is wederom topfavoriet.

De combinatie Ducati/Bagnaia raakt op elkaar ingespeeld. De Italiaan is de eerste coureur die vier keer achter elkaar op een rode raket uit Bologna zegeviert. Sinds 2019 (Marc Marquez) won geen enkele coureur sowieso vier keer achter elkaar. Bagnaia bevindt zich als MotoGP-viertrapsraket in het fraaie gezelschap van Valentino Rossi, Jorge Lorenzo en dus Marc Marquez.

Kijken we naar de gehele geschiedenis van de koningsklasse dan voegen zich nog een paar rijders bij het gezelschap dat vier keer achter elkaar won. Denk dan aan grote namen als: Giacomo Agostini, Mike Hailwood, John Surtees, Mick Doohan, Geoff Duke, Gary Hocking, Freddie Spencer, Eddie Lawson en Alex Criville.

De start van de MotoGP in Aragon staat aanstaande zondag gepland voor 14.00 uur. De Moto2 start om 12.20 uur en de Moto3 trapt het racefeest om 11.00 uur af.

Fotografie: FIM

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws