Nieuws

Aardverschuiving bij Royal Enfield

Royal Enfield staat naar verluidt voor een mijlpaal. De vertrouwde luchtkoeling maakt volgend jaar plaats voor waterkoeling. De Himalayan 450 krijgt een 45 pk sterke vloeistofgekoelde eencilinder.

De Himalayan is al een paar jaar goed voor een eindeloze stroom aan geruchten. Dat er een variant zou komen met het tweecilinder blok van de Interceptor en Continental was tijden lang onderwerp van gesprek. Al ontkenden de hoogste baas van het motormerk uit India de geruchten vorig jaar met klem.

Het tweecilinderblok van Royal Enfield is nog lucht/olie-gekoeld, maar de nieuwe Himalayan moet volledig vloeistofgekoeld zijn. Het huidige luchtgekoelde 411cc zware blok is goed voor een bescheiden 24,3 pk. De verwachte vierkleps opvolger knalt er bijna twee keer zo veel uit.

Als een echte allroad krijgt de Himalayan 2.0 flinke veerwegen en een eveneens flinke benzinetank. Als de nieuwe eencilinder net zo zuinig met brandstof omgaat als de huidige levert dat een flinke actieradius op. Een 21” gespaakt voorwiel is een must voor een allroad en die ontbreekt dan ook niet.

Lees hier de eerste test van de Himalayan.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws