Nieuws

90e Ducht TT Assen: de beer is los!

De 90e editie van de Dutch TT is eindelijk gestart! En zeg je Assen, dan zeg je natuurlijk wisselvallig weer.

De Moto3-coureurs beten vanochtend het spits af. Het was Leopard-rijder Dennis Foggia die de lijst aanvoerde met een 1:41,748. Tijdens de middagsessie gingen Tatsuki Suzuki en Darryn Binder onder zijn tijd door, voor de regen neerstreek op de Drentse heide.

In de Moto2-klasse waren de ogen natuurlijk gericht op ‘onze’ Bo Bendsneyder. Helaas kon Bendsneyder vanwege technische problemen geen snelle tijd zetten, en noteerde hij de tweeëntwintigste tijd. Augusto Fernandes trainde het snelst, voor naamgenoot Raul Fernandes en leider in het kampioenschap Remy Gardner. Vanwege de regen in sessie twee werden de tijden niet aangescherpt. Hector Garzo noteerde de snelste tijd, voor Augusto Fernandes en Nicolo Bulega. Bendsneyder eindigde als vierentwintigste.

Waar hij na de wedstrijd op de Sachsenring nog felle kritiek uitte op werkgever Yamaha was het Maverick Vinales die de eerste dag het snelste afsloot in de MotoGP-klasse. Pol Espargaro eindigde als tweede achter Vinales, terwijl Miguel Oliveira de derde tijd noteerde. Ook was er een flinke highsider voor Marc Marquez, kort voor het in sessie twee begon te regenen. Gelukkig kon hij op eigen houtje de pitbox bereiken.

Morgenmiddag weten we wie de 90e Dutch TT vanaf pole position mag starten. Na de vrije trainingen is het de Moto3 om 12:30 die als eerste aan de kwalificaties beginnen, gevolgd door de koningsklasse om 13:20 en de Moto2 als hekkensluiter om 15:00.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws