Nieuws

75 euro boete voor gebruik flitsverklikker

Iedereen die betrapt wordt op het gebruik van een navigatieapparaat met flitslocaties of een app op zijn of haar telefoon heeft staan waarmee flitslocaties automatisch aangegeven worden, kan rekenen op een boete tot 75 euro als ze daarmee betrapt worden in Duitsland. Sinds begin dit jaar geldt er namelijk een verbod op het gebruik van deze ‘hulpmiddelen’ bij onze oosterburen.

De truc daarbij zit hem in het automatisch waarschuwen. Specifiek dat aspect van de apps is namelijk verboden. Dus het thuis opzoeken van flitslocaties en deze bijvoorbeeld uitgeprint meenemen, is wel toegestaan. Ook flitsmeldingen op de radio zijn niet verboden omdat deze, ongeacht van de positie van de bestuurder, gegeven worden. Zelfs het waarschuwen van overig wegverkeer op de aanwezigheid van een flitser is toegestaan. Mits je het bij handsignalen houdt, want wie andere bestuurders waarschuwt door met het groot licht te seinen, riskeert een boete van 10 euro.

Naast de apps en navigatieapparaten zijn er ook zogeheten radar-detectors en jammers op de markt. Het gebruik van deze apparatuur was al langer verboden en blijft dat uiteraard ook. Wie hiermee betrapt wordt krijgt niet alleen een hogere boete maar zal ook de apparatuur af moeten staan voor vernietiging.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.