Nieuws

7 april: Dag van de Motorrijder

 Zondag 7 april is de nationale Dag van de Motorrijder. Verspreid door het land gaan motorrijders op pad om te genieten van een mooie rit en verschillende pitstoplocaties te bezoeken voor een kop koffie of activiteit. Met deze dag vragen motorrijders aandacht voor hun rechtmatige plek op de weg!

Deze Dag van de Motorrijder is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) om bewustzijn te creëren dat motoren in het voorjaar weer in het straatbeeld verschijnen. In de praktijk vraagt dat altijd om gewenning in het verkeer, na maanden met minder motoren op de weg.

Andersom worden motorrijders verzocht om eveneens rekening te houden met hun omgeving, bijvoorbeeld als het gaat om geluidsoverlast. Vrijwel elke motorrijder is zich daar zeer van bewust, mede dankzij initiatieven als Te Luid Geluid Is Uit (www.teluidgeluidisuit.nl). Toch blijft het een punt van aandacht.

Op de Dag van de Motorrijder zijn er door het hele land zo’n twintig pitstoplocaties. Toerclubs openen de deuren om rijders en andere belangstellenden kennis te laten maken met hun vereniging en diverse rijscholen organiseren een opstapdag of clinic. En verder? Laat in Nieuwegein een geluidsmeting doen en of ga naar de spectaculaire IJsspeedway in Thialf Heerenveen.

Vanuit alle locaties is er een route die je kunt rijden in de omgeving, en er zijn een aantal grotere ‘regioroutes’ waarmee je van locatie naar locatie kunt toeren binnen één regio.

Kijk op www.dagvandemotorrijder.nl voor alle locaties, activiteiten en prachtige routes.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws