Nieuws

5000 E beloning

De BETA  gaat 5000 euro tipgeld uitkeren om overvallers van tankstations achter slot en grendel te krijgen. Met de beloning wil de belangenvereniging een eind maken aan de serie gewelddadige overvallen. Zaterdag 5 mei heeft de BETA al twee tips binnengekregen over onlangs gepleegde overvallen op tankstations.

Het initiatief om burgers aan te moedigen tips over overvallers kenbaar te maken komt in een periode dat het aantal overvallen juist drastisch is gedaald met 26 procent. Maar volgens de BETA worden de overvallers juist steeds gewelddadiger.

“We hebben de afgelopen drie maanden 30 zware overvallen gehad op tankstations”, zegt voorzitter Ewout Klok. “Daarbij zijn allerhande wapens gebuikt. Van pistolen tot slagwapens en messen. Je kunt je voorstellen wat dat met het personeel doet.”

Lafhartig
Klok zegt nu paal en perk te willen stellen aan deze lafhartige overvallen en zal daartoe ieder middel inzetten. Zo gaat de belangenvereniging alle camerabeelden van overvallers nu doorspelen aan de media. “Net als in Rotterdam waar hooligans op grote schermen bij winkelcentra worden getoond. Als pomphouders laten we ons niet langer traumatiseren door deze groep losgeslagen overvallers.”

5000 Euro
Het tipgeld van 5000 euro wordt pas gegeven als de tip daadwerkelijk heeft geleid tot de aanhouding van de overvaller. “De tipgever kan ons in alle vertrouwelijkheid bellen, of hij kan met zijn tip naar de politie gaan. Als daarna duidelijk is dat de overvaller schuldig is keren wij uit.”

 

bron: tankpro/ fred kramer

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

25 juli, 2024

Op vrijdag 25 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin staan onder meer drie mooie testen. Zo reden Toine van Dijk ...

Overig nieuws