Nieuws

500 stuks van 2023 KTM 1290 Super Duke RR in productie

Na het succes van de KTM 1290 Super Duke RR in 2021 gaan er dit jaar nog eens 500 van deze speciale RR’s in productie bij de Oostenrijkse fabrikant. Met dezelfde power, maar met een nog gemenere en donkere uitstraling.

De cijfers vertellen in feite het verhaal: 1.301 cc, 180 pk, 180 kg en 140 Nm en een 1:1 pk-gewichtsverhouding maken dit tot een gevreesd power-pakhuis. De 2023-RR heeft een glimmende zwart en mat carbon basis met contrasterende witte graphics en opvallende accenten in de huiskleur, fel oranje. En uiteraard hangen er weer de nodige extra’s aan om het geheel verder op te pimpen. Zo is de RR, die liefst 11 kilo lichter is dan de standaard 1290 Super Duke R EVO, voorzien van WP Apex Pro-vering voor en achter, een instelbare stuurdemper uit dezelfde serie, een Akrapovic-uitlaatdemper, carbon bodywork, gesmede wielen, carbon subframe met mono-zitje, KTM Factory-kroonplaten, verstelbare CNC-gefreesde voetsteunen en nog meer kleinere lekkernijen. Een volledig Akrapovic EVO-line uitlaatsysteem is optioneel. 

De led-achterlichten zijn geïntegreerd in de led-knipperlichten en KTM’s adaptieve remlicht is standaard aan boord. En ook de elektronica is flink uitgebreid met het meest circuit-georiënteerde pakket ooit met een geavanceerde Track- en Performance-mode.      

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws