Nieuws

50 jaar oude ELOCETTE THRUXTON orginele CAFÉ RACER onder de hamer

Deze 1966 Velocette Thruxton, momenteel nog even te bewonderen in het National Motorcycle Museum in Birmingham zal worden verkocht door H & H Classics tijdens de Donington Park veiling op 28 juli.

De Velocette was de laatste grote Britse ééncilinder en werd gebouwd om tegen de eerste van de moderne Japanse superbikes te racen.  Mark Bryan, hoofd van de Motorfietsen bij H & H zegt: “Het is super zeldzaam om een fiets in deze toestand aan te treffen, deze motorfiets is een zeer zeldzame ontdekking is in originele staat, heeft maar twee eigenaren heeft gehad en is sinds de jaren 1970 opgeslagen geweest”.

De Thruxton was een echte fabriek gebouwde cafe racer. Zijn directe voorganger, de Venom, had al een goede naam, ondanks het gebruik van een verouderde 500cc motor met onderliggende nokkenas. In 1961 had de fabriek een raceteam en vestigde hiermee het wereld 24-uurs snelheidsrecord en in ’64 won een andere Venom de Thruxton 500-mijl endurance race. Die overwinning gaf Velocette een geweldig excuus om een hot-rod Venom te bouwen. Hiermee volgde diverse overwinningen waaronder een geweldige debuut  in ’67 TT van the  Isle of Man.

Voordat de productie werd gestaakt, maakte Velocette ongeveer 1100 Thruxtons.

www.youtube.com#1A508A1

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws