Nieuws

50 jaar oude ELOCETTE THRUXTON orginele CAFÉ RACER onder de hamer

Deze 1966 Velocette Thruxton, momenteel nog even te bewonderen in het National Motorcycle Museum in Birmingham zal worden verkocht door H & H Classics tijdens de Donington Park veiling op 28 juli.

De Velocette was de laatste grote Britse ééncilinder en werd gebouwd om tegen de eerste van de moderne Japanse superbikes te racen.  Mark Bryan, hoofd van de Motorfietsen bij H & H zegt: “Het is super zeldzaam om een fiets in deze toestand aan te treffen, deze motorfiets is een zeer zeldzame ontdekking is in originele staat, heeft maar twee eigenaren heeft gehad en is sinds de jaren 1970 opgeslagen geweest”.

De Thruxton was een echte fabriek gebouwde cafe racer. Zijn directe voorganger, de Venom, had al een goede naam, ondanks het gebruik van een verouderde 500cc motor met onderliggende nokkenas. In 1961 had de fabriek een raceteam en vestigde hiermee het wereld 24-uurs snelheidsrecord en in ’64 won een andere Venom de Thruxton 500-mijl endurance race. Die overwinning gaf Velocette een geweldig excuus om een hot-rod Venom te bouwen. Hiermee volgde diverse overwinningen waaronder een geweldige debuut  in ’67 TT van the  Isle of Man.

Voordat de productie werd gestaakt, maakte Velocette ongeveer 1100 Thruxtons.

www.youtube.com#1A508A1

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.