Nieuws

5 praktische aankooptips voor de aanschaf van een textiel combi

Textielcombinaties zijn net zo verschillend als de mensen die ze dragen. Op zoek naar een nieuwe outfit voor komend seizoen? Onderstaand 5 praktische aankooptips voor de aanschaf van een textiel combi.

Juiste maat

Lange benen of armen, of wellicht een klein buikje? Wanneer je bij je normale kleding rekening moet houden met de proporties van je lijf en ledematen, geldt dat zeker bij de aankoop van een beschermend pak. Veel fabrikanten bieden tegenwoordig korte- en lengtematen aan, en zelfs volledig maatwerk.

Onderkleding

Jeans of je favoriete trui hebben onder een textielcombi niets te zoeken, ze beperken en/of verhinderen de functionaliteit van het membraan namelijk. In plaats daarvan bij het passen functionele onderkleding dragen, conform het te verwachten gebruik. Dus rij je ook in de winter, dan tevens de midlayer eronder.

Zakken en bergruimte

Je weet zelf het best wat je onderweg altijd bij je hebt. Neem die spullen mee bij het passen en stop ze in de zakken waar je ze normaliter onderbrengt. Zo weet je meteen of je voldoende opbergruimte hebt, de zakken op de gewenste plaats zitten en of er niets vervelend drukt.

Bescherming

Niet alles wat aanvoelt als een protector, is dat ook daadwerkelijk. Met name de rug en heupen zijn vaak van schuimen alibi-protectoren voorzien, die nul bescherming bieden. Dus let op: CE-gecertificeerde protectoren zijn duidelijk van een keurmerk voorzien (EN 1621-1 voor gewrichtsprotectoren en EN 1621-2 voor rugprotectoren). Heupprotectoren zijn vaak optioneel en sommige fabrikanten bereiden hun jassen inmiddels zelfs al voor op het gebruik van een borstprotector.

Certificering

Niet alleen de protectoren moeten van een keurmerk zijn voorzien, ook de combi zelf. De klassen B en C bieden voor serieus gebruik te weinig bescherming, enkel een A-klasse outfit biedt impact- en glijprotectie. AA is goed, AAA het best!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Super Hooligan met Indian-roots

Super Hooligan met Indian-roots

24 februari, 2024

Laat Roland Sands los op een motorfiets en negen van de tien keer komt er een enorm gaaf ding uit. Indian liet de ...
Eerste indruk: Yamaha MT-09

Eerste indruk: Yamaha MT-09

23 februari, 2024

Het gulzige aanzuiggeluid van de levendige driepitter zwelt aan, wat gepaard gaat met een flinke schop onder het ...

Overig nieuws